by icia icia

Obiective:
imbunatatirea semnificativa a atitudinii diagnostice, clinice si imagistice, in patologia musculoscheletala a copilului si adultului tanar.

OBIECTIVE
  • imbunatatirea semnificativa a atitudinii diagnostice, clinice si imagistice, in patologia musculoscheletala a copilului si adultului tanar.
PREZENTARE Prezentul proiect este concentrat asupra a trei afectiuni cu impact crescut asupra starii de sanatate a populatiei, atat in Romania, cat si pe plan international. Acestea sunt: displazia de dezvolare a soldului, necroza avasculara a capului femural la copil si poliartrita reumatoida la adultul tanar. Se vor efectua analize morfologice complexe utilizand tehnici ultrasonografice noninvazive (ultrasonografia standard, ultrasonografia 3D, elastografia ultrasonora in timp real) si de rezonanta magnetica. Ultrasonografia 3D si elastografia vor fi tehnici utilizate in premiera pentru evaluarea diagnostica a acestor patologii. Analiza imaginilor si prelucrarea acestora vor duce la imbogatirea informatiei legate de patogeneza afectiunilor studiate, incadrarea mai buna in stadiile evolutive si optimizarea tratamentului.
Noutatea si originalitatea proiectului este data de studiul in premiera, clinico-imagistic, in Romania, al acestor patologii si elaborarea unor protocoale exacte de abordare a afectiunilor musculoscheletale cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei, in conformitate cu standardele europene de operare.
REZULTATE ESTIMATE
  • perfectionarea stadiului actual al diagnosticului clinico-imagistic;
  • scaderea gradului de invazivitate a acestuia, prin introducerea de tehnici diagnostice moderne, neinvazive si neiradiante;
  • validarea unui nou tip de protocol de examinare si tratament, particularizat in functie de pacient si stadiul evolutiv al afectiunii.
REZULTATE OBTINUTE
Alte Informatii
Documente relevante: