by icia icia

Obiective:
dezvoltarea si integrarea unei structuri informationale si crearea unui instrument national de agroturism in vederea prezentarii conditiilor de agroturism, permitand practicarea agroturismului doritorilor din tara si din intreaga lume.

OBIECTIVE
    • dezvoltarea si integrarea unei structuri informationale si crearea unui instrument national de agroturism in vederea prezentarii conditiilor de agroturism, permitand practicarea agroturismului doritorilor din tara si din intreaga lume.

 

PREZENTARE            Dezvoltarea unor sisteme telematice inteligente şi interactive pentru dezvoltarea turismului, promovate pe plan naţional şi internaţional, reprezintă o oportunitate de dezvoltare a comunităţilor rurale şi în acelaşi timp a economiei româneşti. În contextul în care resursele financiare existente la nivel local se reduc şi se identifică de cele mai multe ori cu cele ale administraţiei publice, turismul rural, agroturismul, reprezintă o modalitate de promovare cu rezultate benefice pentru comunităţile rurale.
Proiectul ARSIP propune realizarea unei platforme performante şi inteligente pentru integrarea resurselor şi serviciilor de agroturism şi promovarea lor pe plan national şi international, prin intermediul unui portal. Proiectul actual a fost inspirat de dorinta de a crea un sistem software inglobat caracterizat de sarcini care vor fi stabilite astfel încât să permită integrarea resurselor şi serviciilor agroturistice din întreaga ţară, într-un singur portal inglobat de agroturism. Tehnologiile şi serviciile propuse sunt implementate folosind noua platforma .NET de la Microsoft si utilizand agentii de cautare pe internet. Portalul va asigura transparenta proceselor de interfata pe cate utilizatorul le va intalni; totusi, datorita complexitatii sarcinilor si proceselor, este necesara introducerea unui nou concept: interfata personalizata pentru accesarea serviciilor portalului (un desktop online), care va garanta stocarea intr-un profil propriu a preferintelor si instoricului activitatilor fiecarui utilizator.
REZULTATE ESTIMATE
  • obtinerea unei baze de date cu informatii legate de mediu cu zonele de risc aferente;
  • obtinerea unui portal de agroturism care va integra informatiile din baza de date;
  • utilizarea portalului ca un instrument de practicare a agroturismului, utilizabil de doritorii din intreaga lume.
REZULTATE OBTINUTE
Alte Informatii
Documente relevante: