Laboratorul Mediu si Sanatate, avand ca obiect de activitate realizarea si dezvoltarea unor tehnologii de mediu pentru prevenirea poluarii si restaurarea factorilor de mediu, naturali si antropici; elaborarea unor metode moderne de evaluare si monitorizare a factorilor de mediu (sol, apa, aer); realizarea de metode destinate conservarea si managementul resurselor naturale si artificiale; precum si realizarii de metode moderne de determinare a calitatii alimentului. Are in componenta:
- Laboratorul Factori de Mediu (LFM), destinat elaborarii si dezvoltarii unor procese inovative dedicate evaluarii calitatii mediului si dezvoltarii de tehnologii de remediere a mediului;
- Laboratorul pentru determinarea prezentei urmelor de organisme modificate genetic in produse alimentare (MODALIM) destinat elaborarii si dezvoltarii unor procese inovative dedicate determinarii organismelor modificate genetic (OMG) si calitatii/caracterului functional al alimentelor. MODALIM ofera suport in toate aspectele legate de analiza calitatii si caracteristicilor alimentelor, de origine animala sau vegetala, de la materie prima la produs finit;
- Laboratorul de Control al Reziduurilor Chimice in Produse Alimentare (REZALIM), destinat elaborarii si dezvoltarii unor procese inovative dedicate determinarii compusilor chimici prezenti in mod natural in alimente; determinari de poluanti (PAH, pesticide) si aditivi (conservanti, coloranti sintetici si indulcitori);
- Laboratorul de Evaluare a microbiodiversitatii sub impactul schimbarilor globale (BIODIVERSA), destinat evaluarii structurii si abundentei microbiotei din probe de mediu, activitatii metobolice si fiziologice a microbiotei, ciclului de viata a microbiotei, prin tehnici analitice.