by icia icia

Obiective:
analiza proprietatilor mecanice si elastice a noilor biopolimeri sintetizati si compararea acestora cu polimeri cu compusi etalon (clorura de polivinil, polietileni sau poliuretani);
studierea proprietatilor de degradare si biodegradare a compusilor noi sintetizati si caracterizati in corelare cu prevederile ASTM Standard D 6400-99 (Guide for assessing the Compostability of Environmentally Degradadable Plastics).

OBIECTIVE
  • analiza proprietatilor mecanice si elastice a noilor biopolimeri sintetizati si compararea acestora cu polimeri cu compusi etalon (clorura de polivinil, polietileni sau poliuretani);
  • studierea proprietatilor de degradare si biodegradare a compusilor noi sintetizati si caracterizati in corelare cu prevederile ASTM Standard D 6400-99 ( Guide for assessing the Compostability of Environmentally Degradadable Plastics).
PREZENTARE Proiectul vizeaza sinteza si studiul parametrilor de policondensare a acidului lactic (acidul 2-hidroxi-propanoic) racem (D,L); al enantiomerului(L);si a unor amestecuri a acidului lactic racem si (L) cu noi proprietati termoplastice si elastice cu aplicatii in medicina. Reactiile de policondensare se vor efectua prin reactii necatalitice la temperature intre 100-300 grade C fara catalizatori sau prin conditii de sinteza de microunde. Se vor studia conditiile de policondensare a dimerilor acidului lactic (lactide) racem si stereoisomer prin polimerizare cu deschidere de ciclu. Acidul polilactic fiind un material “hard” din punct de vedere al polimer-chimiei se propune introducerea in acest lant polymeric a monomerilor ca si difenil-metil-diizocianati si/sau etilenglicoli in scopul obtinerii unor noi copolimeri cu propietati si aplicatii noi. In litaratura de specialitate exista date despre folosirea polietilen sau polipropilen glicolilor si a poliuratanilor ca si “softing reagents”. Formarea amestecurilor oligomere sia copolimerilor de tip multibloc, masa moleculara si structura polimerilor obtinuti se va investiga cu metode specifice: cromatografia SEC si metode moderne spectroscopice NMR, IR, MALDI MS. Se vor studia mecanismele de polimerizare in functie de structura si stereochimia monmerului sau a dimerului.
REZULTATE ESTIMATE
REZULTATE OBTINUTE
Alte Informatii
Documente relevante: