by icia icia

Obiective:
sprijinirea implementarii solutiilor informatice de management a datelor medicale la nivelul sistemului de sanatate din Romania, prin conceperea, dezvoltarea si promovarea unui Dosar Electronic de Sanatate al Pacientului (DESP).

OBIECTIVE
  • sprijinirea implementarii solutiilor informatice de management a datelor medicale la nivelul sistemului de sanatate din Romania, prin conceperea, dezvoltarea si promovarea unui Dosar Electronic de Sanatate al Pacientului (DESP).
PREZENTARE DESP reprezinta si incorporeza colectia datelor medicale furnizate de catre unitatile sanitare acolo unde pacientul a beneficiat de aceste servicii medicale. El se refera cu precadere la informatiile
medicale colectate pe parcursul internarii pacientului in unitatile spitalicesti (cum ar fi rezultatele examinarii clinice, diagnosticele stabilite, tratamentele aplicate, rezultatele investigatiilor, etc) cat si la informatiile medicale ale pacientului din unitatile ambulatorii de specialitate si cabinetul medicului de familie.
Acest sistem informatic distribuit ce constituie infrastructura DESP va facilita prin mecanisme specifice data mining-ului si utilizarea unor agenti software mobili, accesul rapid, eficient si securizat din diverse puncte de lucru la date medicale asociate pacientului sau la obtinerea unor informatii specifice agregate.
Pentru a raspunde cerintelor de interoperabilitate, comunicarea datelor din Dosarul Electronic de Sanatate al Pacientului, acesta va fi implementat conform standardului european EN 13606. Se va avea in vedere obtinerea unui model perfomant care sa sigure utilizatorilor sai calitatea, cantitatea, securitatea si accesibilitatea
informatiei medicale stocate in sistem. Modalitatea de realizare a obiectivelor propuse se bazeaza pe studierea cerintelor, posibilitatilor si modalitatilor de adaptare a unor standarde specifice de comunicare a datelor medicale urmata de proiectarea si dezvoltarea unui model de sistem informatic distribuit perfomant care sa asigure utilizatorilor sai calitatea, cantitatea, securitatea si accesibilitatea informatiei medicale.
REZULTATE ESTIMATE
  • realizarea unui sistem integrat cu o structura modulara interconectata, cu multiple interfete de acces si comunicatii, implementat pe o infrastructura de sistem informatic;
  • experimentarea prototipului;
  • diseminarea rezultatelor.
REZULTATE OBTINUTE
Alte Informatii
Documente relevante: