by icia icia

Obiective:
exploatarea competentelor din domenii multiple in vederea dezvoltarii de solutii inovative cu performante deosebite si sisteme avansate de control bazate pe conceptul si caracteristicile robotilor paraleli care sa ofere solutii eficiente pentru aplicatii in domeniul chirurgiei minim invazive.

OBIECTIVE
  • exploatarea competentelor din domenii multiple in vederea dezvoltarii de solutii inovative cu performante deosebite si sisteme avansate de control bazate pe conceptul si caracteristicile robotilor paraleli care sa ofere solutii eficiente pentru aplicatii in domeniul chirurgiei minim invazive.
PREZENTARE             Proiectul urmareste exploatarea competentelor din domenii multiple in vederea dezvoltarii de solutii inovative cu performante deosebite si sisteme avansate de control bazate pe conceptul si caracteristicile robotilor paraleli care sa ofere solutii eficiente pentru aplicatii in domeniul chirurgiei minim invazive. In acest caz, vor fi folosite atat metode de analiza cat si de sinteza a cerintelor cuantificabile pentru asemenea solutii, pentru valorificarea experientei specialistilor din domeniul chirurgiei care cu ajutorul instrumentelor informatice sa fie inglobate in structuri de date care sa permita dezvoltarea, proiectarea, optimizarea, simularea si testarea unor solutii omologabile. Integrarea activitatii specialistilor din domeniul mecanicii si a celor din domeniul mecatronic si informational, alaturi de cei din domeniul chirurgical, permite realizarea unui sistem complex din punct de vedere structural, functional, bio-compatibil ce respecta toate normele privind securitatea in exploatare si avand o interfata performanta de interactiune cu utilizatorul. Combinatia intre produsul fizic, ce se doreste a se realiza si sistemul deschis de comanda si control, permite ajustarea si reglarea modului de lucru, particularizat in raport cu abilitatile chirurgicale existente si cu tipul de interventii ce se doreste a fi realizat.
REZULTATE ESTIMATE
REZULTATE OBTINUTE
Alte Informatii
Documente relevante: