CABIO
Laborator de certificare a calitatii biocarburantilor

In cadrul Laboratorului de certificare a calitatii biocarburantilor, CABIO, se efectueaza analize de biodisel in conformitate cu standardul european EN 14214 si de bioetanol in conformitate cu standardul european EN 15376

Laborator de certificare a calitatii biocarburantilor

CABIO are o politica orientata spre satisfacerea cerintelor clientilor si se preocupa de imbunatatirea continua a calitatii serviciilor oferite!!!

CABIO dispune de toate resursele necesare executarii de analize de calitate in conditii optime pentru asigurarea reproductibilitatii si acuratetii rezultatelor: sali climatizate, reactivi/materiale de calitate corespunzatoare si aparatura moderna de analiza si echipamente performante de ultima generatie, unele dintre ele fiind unice in tara. Aparatura din dotarea laboratorului este verificata si etalonata metrologic si intretinuta conform procedurilor in vigoare. Personalul are un grad inalt de calificare si experienta in domeniul analizelor de biocarburanti castigate prin perfectionari in tara si in laboratoare de prestigiu din strainatate. Laboratorul furnizeaza in cel mai scurt timp rezultatele incercarilor, (in Rapoarte de Incercare) comparativ cu incadrarea acestora in cerintele legislatiei din tara, totul la preturi competitive.

CABIO pune la dispozitie si o grila de reduceri, in functie de numarul de probe si analize efectuate !!!
Prin regulamentul de functionare CABIO asigura confidentialitatea informatiilor in raport cu alti clienti !!!


CABIO colaboreaza cu numeroase firme romanesti si internationale, furnizori de aparatura si echipamente, reactivi si materiale – lideri in materie pe piata internationala. O multitudine de institutii si firme romanesti si internationale cu renume au apelat la serviciile de analize chimice pentru diverse tipuri de probe, contractele fiind derulate in cele mai bune conditii.

Efectuarea unei analize in CABIO implica parcurgerea urmatoarele etape:
1. potentialul beneficiar trimite o cerere pentru solicitarea ofertei de pret pentru indicatorii ce se doresc a fi analizati (prin fax 0264 420 667 sau e-mail:icia@icia.ro);
2. dupa analiza cererii de catre CABIO, beneficiarul va primi o oferta tehnica (indicarea metodelor/standardelor de incercari aplicate in cadrul CABIO pentru indicatorii solicitati) si financiara, in cel mai scurt timp posibil: max. 2 zile;
3. daca beneficiarul accepta oferta CABIO, va lansa o comanda ferma (prin fax 0264 420 667 sau e-mail: icia@icia.ro), in care va preciza acordul/acceptul metodelor/standardelor de incercari aplicate in cadrul CABIO pentru indicatorii ce se doresc a fi analizati.
4. termenul de realizare al lucrarilor solicitate este de 15 zile lucratoare de la primirea probelor;
5. CABIO va emite beneficiarului Raportul de Incercare, in doua exemplare originale, care va contine rezultatele analizelor, metodele aplicate si incertitudinea de masurare. La cererea beneficiarului, se pot atasa la Raportul de Incercare, Opinii si Interpretari ale rezultatelor;
6. Contravaloarea analizelor se poate achita in numerar la caseria ICIA sau in contul ICIA;
7. NOTA la cererea beneficiarului se poate incheia un contract cu CABIO.

ANALIZE EFECTUATE IN MOD CURENT IN CABIO:
1. Analize biodisel conform EN 14214:
Metilesteri, Densitate la 15°C, Vascozitate la 40°C, Punct de inflamabilitate, Continut de sulf, Reziduu de carbon, Cifra cetanica, Cifra octanica, Continut de apa, Contaminare totala, Coroziune pe lama de cupru, Stabilitate la oxidare, Aciditate, Indicele de iod, Metanol, Monogliceride, Di- si Trigliceride, Glicerina libera, Metale alcaline, Fosfor, Putere calorifica, Punct de tulburare, Punct de congelare, Continutul total de biodiesel din motorina.
2. Analize bioetanol conform SR EN 15376:
Taria alcoolica, Conţinut de alcooli superiori saturaţi (C3-C5), Conţinut de metanol, Conţinut de apã, Conţinut de clorurã anorganicã, Conţinut de cupru, Aciditate totalã, Aspect, Conţinut de fosfor, Reziduu sec total, Conţinut de sulf.

CONTACT
Dr. Dorina Simedru
Tel: 0264-420590/216, 0755038707
E-mail: icia@icia.ro