by icia icia

Obiective:
cercetarea, proiectarea si realizarea modelului experimental al unei instalatii de separare a izotopului 13C prin distilarea criogenica a CO si obtinerea datelor care sa permita o dezvoltare tehnologica ulterioara în vederea realizarii unei instalatii productive.

OBIECTIVE
  • cercetarea, proiectarea si realizarea modelului experimental al unei instalatii de separare a izotopului 13C prin distilarea criogenica a CO si obtinerea datelor care sa permita o dezvoltare tehnologica ulterioara în vederea realizarii unei instalatii productive.
PREZENTARE        Propiectul urmareste realizarea unei cercetari si elaborarea unei tehnologii integrate cu posibilitati de transfer tehnologic si aplicabilitate industriala. Produsul rezultat în urma aplicarii rezultatelor poiectului va putea fi utilizat în numeroase domenii de cercetare – sanatate, alimentatie, agricultura si biotehnologii; chimie, biochimie, mediu, precum si în alte domenii.
Abordarea este complexa si necesita specialisti, cunostinte si experienta în domeniile: separari de izotopi, criogenie, tehnica vidului, tehnici si tehnologii analitice, producere si purificare gaze, inginerie mecanica, electronica, automatizari si software.
REZULTATE ESTIMATE
  • realizarea modelului functional al unei instalatii de separare criogenica a izotopului 13C;
  • producerea si purificarea avansata a monoxidului de carbon – pana la concentratii < 1 ppm pentru impuritatile cu punct de congelare superior temperaturii de 81 K;
  • automatizarea completa a functionarii unei instalatii de separare izotopica complexa, de mari dimensiuni, care functioneaza la temperatura de 81 K si la 10-5 tori;
  • obtinerea datelor necesare pentru etapele de proiectare a unei instalatii productive; dezvoltare si transfer tehnologic.
REZULTATE OBTINUTE
Alte Informatii
Documente relevante: