by icia icia

Obiective:
elaborarea unor tehnici care sa conduca la imbunatatirea si cresterea sigurantei in asigurarea calitatii alimentului pe intreg lantul alimentar: materii prime, produs finit.

OBIECTIVE
  • elaborarea unor tehnici care sa conduca la imbunatatirea si cresterea sigurantei in asigurarea calitatii alimentului pe intreg lantul alimentar: materii prime, produs finit.
PREZENTARE         Proiectul SISAL propune realizarea unui sistem inteligent pentru detectia calitatii alimentului utilizand tehnici inovative pe baza de senzori chimici in scopul imbunatatirii calitatii si asigurarii sigurantei alimentului si pastrarii riguroase a integritatii lantului alimentar. Tehnica propusa consta in prelevarea si analizarea “amprentei olfactive” pe care orice proba biologica o are si stabilirea caracteristicilor acesteia pe baza unor corelatii determinate anterior; se inregistreaza si se prelucreaza un semnal complex format din combinatia liniara a semnalelor individuale ale tuturor componentilor, asupra unui numar mare de detectori, simultan. In acest fel sistemul de senzori, care este “antrenat” in prealabil sa recunoasca mirosuri, detecteaza o anumita “amprenta olfactiva”, o memoreaza, o compara cu cele din memoria proprie si o clasifica. In acest mod poate fi determinata foarte rapid, in timp real, natura si provenienta mirosului unui produs care prin antrenarea corespunzatoare a unei retele neuronale este asociat unui anumit nivel de calitate al produsului.
REZULTATE ESTIMATE
  • elaborarea schemei de principiu a sistemului SISAL;
  • proiectare, realizare si testare modul detector si modul amplificare semnal (modele experimentale);
  • proiectare, realizare si testare modul prelevare probe (model experimental);
  • antrenarea retelei neuronale;
  • proiectarea modelului experimental al sistemului propus;
  • realizarea modelului experimental al sistemului propus;
  • experimentari ale modelului experimental;
  • manual de prezentare transfer catre beneficiar;
  • diseminare pe scara larga prin comunicare si publicare;
  • sedinte demonstrative;
  • propunere brevet;
  • workshop de prezentare a rezultatelor.
REZULTATE OBTINUTE
Alte Informatii
Documente relevante: