Obiective:
elaborarea unor tehnici care sa conduca la imbunatatirea si cresterea sigurantei in asigurarea calitatii alimentului pe intreg lantul alimentar: materii prime, produs finit.
OBIECTIVE |
|
PREZENTARE | Proiectul SISAL propune realizarea unui sistem inteligent pentru detectia calitatii alimentului utilizand tehnici inovative pe baza de senzori chimici in scopul imbunatatirii calitatii si asigurarii sigurantei alimentului si pastrarii riguroase a integritatii lantului alimentar. Tehnica propusa consta in prelevarea si analizarea “amprentei olfactive” pe care orice proba biologica o are si stabilirea caracteristicilor acesteia pe baza unor corelatii determinate anterior; se inregistreaza si se prelucreaza un semnal complex format din combinatia liniara a semnalelor individuale ale tuturor componentilor, asupra unui numar mare de detectori, simultan. In acest fel sistemul de senzori, care este “antrenat” in prealabil sa recunoasca mirosuri, detecteaza o anumita “amprenta olfactiva”, o memoreaza, o compara cu cele din memoria proprie si o clasifica. In acest mod poate fi determinata foarte rapid, in timp real, natura si provenienta mirosului unui produs care prin antrenarea corespunzatoare a unei retele neuronale este asociat unui anumit nivel de calitate al produsului. |
REZULTATE ESTIMATE |
|
REZULTATE OBTINUTE | |
Alte Informatii | |
Documente relevante: |