REZALIM
Laborator de control al reziduurilor chimice in produse alimentare
Laboratorul de Control al Reziduurilor Chimice în Produse Alimentare, REZALIM este dedicat analizei compusilor organici din alimente. Datorita dotarii performante existente in laborator, tipurile de probe care pot fi analizate in acest moment in REZALIM este destul de vast.
REZALIM are o politica orientata spre satisfacerea cerintelor clientilor si se preocupa de imbunatatirea continua a calitatii serviciilor oferite!!!
Laboratorul a fost infiintat in anul 2008 si dispune de toate resursele necesare executarii de analize de calitate in conditii optime pentru asigurarea reproductibilitatii si acuratetii rezultatelor: sali climatizate, reactivi/materiale de calitate corespunzatoare si aparatura moderna de analiza si echipamente performante de ultima generatie, unele dintre ele fiind unice in tara. Personalul are un grad inalt de calificare obtinut prin perfectionari in tara si in laboratoare de prestigiu din strainatate.
REZALIM pune la dispozitie si o grila de reduceri, in functie de numarul
de probe si analize efectuate !!!
Prin regulamentul de functionare REZALIM asigura confidentialitatea
informatiilor in raport cu alti clienti !!!
REZALIM colaboreaza cu numeroase firme romanesti si internationale, furnizori de aparatura si echipamente, reactivi si materiale – lideri in materie pe piata internationala. Institutii si firme romanesti si internationale cu renume au apelat la serviciile de analize chimice pentru diverse tipuri de probe, contractele fiind derulate in cele mai bune conditii.
Efectuarea unei analize in REZALIM implica parcurgerea urmatoarele etape:
1. potentialul beneficiar trimite o cerere pentru solicitarea ofertei de pret pentru indicatorii ce se doresc a fi analizati (prin fax 0264 420 667 sau e-mail: icia@icia.ro);
2. dupa analiza cererii de catre specialistii Laboratorului de Control al Reziduurilor Chimice în Produse Alimentare, REZALIM, beneficiarul va primi o oferta tehnica (indicarea metodelor/standardelor de incercari aplicate in cadrul REZALIM pentru indicatorii solicitati) si financiara, in cel mai scurt timp posibil: max. 2 zile;
3. daca beneficiarul accepta oferta REZALIM, va lansa o comanda ferma (prin fax 0264 420 667 sau e-mail: icia@icia.ro), in care va preciza acordul/acceptul metodelor/standardelor de incercari aplicate in cadrul REZALIM pentru indicatorii ce se doresc a fi analizati, precum si modul de recoltare a probelor (de catre personalul din REZALIM sau de catre beneficiar. Nota: in cazul prelevarii de catre beneficiar, aceasta se va efectua cu respectarea Protocolului de prelevare REZALIM, care va fi pus la dispozitia acestuia de catre laborator);
4. termenul de realizare al lucrarilor solicitate este de 15 zile lucratoare de la primirea/recoltarea probelor;
5. REZALIM va emite beneficiarului Raportul de Incercare, in doua exemplare originale, care va contine rezultatele analizelor, metodele aplicate si incertitudinea de masurare. La cererea beneficiarului, se pot atasa la Raportul de Incercare, Opinii si Interpretari ale rezultatelor;
6. Contravaloarea analizelor se poate achita in numerar la caseria ICIA sau in contul ICIA;
7. NOTA la cererea beneficiarului se poate incheia un contract cu REZALIM.
Analize curente în REZALIM:
Tip de proba: alimente, ape si soluri.
-
Compuşi chimici prezenţi în mod natural în alimente:
-
carbohidraţi (glucozã, fructozã, maltozã, sucrozã), vitamine liposolubile (beta-caroten, A; cole/ergo-calciferol, D ; tocoferol, E), vitamine hidrosolubile (tiaminã, B1 ; piridoxinã, B6 ; riboflavinã, B2 ; vitaminã C), acizi graşi liberi;
-
-
Poluanţi:
-
Compuşi proveniţi din mediu: PAH;
-
Pesticide: pesticide organoclorurate, ditiocarbamaţi;
-
Hormoni din ape şi alimente;
-
Antibiotice din alimente.
-
-
Aditivi :
-
Conservanţi: acid benzoic, acid sorbic;
-
Coloranţi sintetici;
-
Îndulcitori: aspartam, zaharinã.
-
CONTACT
Dr. Dorina Simedru
Tel: 0264-420590, 0755-038707
E-mail: icia@icia.ro