by icia icia

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronica INOE 2000, Filiala Institutul de Cercetari pentru Instrumentatie Analitica (ICIA), cu sediul in str. Donath nr. 67, Cluj-Napoca, scoate la concurs un post de cercetator stiintific gradul I, CSI, domeniul Ingineria resurselor vegetale si animale.

Competente solicitate:

  • Sa aiba cunostinte privind metode de determinare a hidrocarburilor policiclice aromate din apa, sol si din materii prime si produse finite (carne din diferite regiuni anatomice, grasime, diferite tipuri de specialitati, salamuri, prospaturi, etc.);
  • Sa aiba cunostinte privind metode de determinare a vitaminelor hidro si liposolubile din probe alimentare, diferite matrici;
  • Sa aiba cunostinte privind metode de determinare a antibioticelor din probe alimentare, diferite matrice;
  • Sa aiba cunostinte privind metode de determinare a pesticidelor din probe de mediu;
  • Sa aiba cunostinte privind metode de determinare a acidului malic si acidului lactic din probe de vin;
  • Sa aiba cunostinte privind metode de determinare organisme modificate genetic;
  • Sa aiba cunostinte privind metode analitice de determinare microtoxine prin lichid-cromatografie din probe de mediu (sol, apa, vegetatie, aliment);
  • Sa aiba cunostinte privind determinarea calitatii alimentelor prin analiza Raman;
  • Sa aiba cunostinte privind metode SEM aplicata probelor de mediu;
  • Sa aiba cunostinte privind metode analitice de determinare a adulterarilor produselor alimentare – diferite matrice si implementarea lor in laborator;
  • Sa aiba cunostinte privind metode de extractie a principiilor active din plante (frunze, fructe, flori si mladite) in lichide supercritice;
  • Sa aiba cunostinte de prelucrare date (MS Office);
  • Sa aiba cunostinte privind formularea unor retete cu continut de proteina alternativa pentru nutritia animala si umana;
  • Sa aiba cunostinte privind noi surse de proteine;
  • Sa aiba cunostinte privind dezvoltarea de noi metode de extractie a proteinelor alternative;
  • Sa aiba cunostinte privind formularea si realizarea de furaje pentru acvaculturi pe baza de proteine alternative;
  • Sa aiba cunostinte privind formularea si realizarea de alimente noi pe baza de proteine alternative;
  • Instruire in domeniul managementului calitatii ISO 17025;
  • Instruire in domeniul competentelor antreprenoriale.

Locul desfasurarii concursului: sediul ICIA Cluj-Napoca. Dosarele de concurs se depun la secretariatul ICIA Cluj-Napoca.

Termenul limita de depunere: 05.05.2023. Informatii suplimentare cu privire la conditiile de participare, continutul dosarului de concurs precum si in legatura cu desfasurarea concursului se pot obtine la sediul ICIA Cluj-Napoca sau la telefon 0264-420590 (persoana de contact: dr. Cecilia Roman, cecilia.roman@icia.ro).

Documente anexate: